Een betere huid begint bij jezelf. (door Annet van Dasler)

Een betere huid begint bij jezelf maar de magie begint bij Inge

Net als zovelen teken ik snel en lang in mijn gezicht als het even wat minder goed met me gaat. Tot m’n veertigste was dat altijd met een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste, wat rust en eventueel een wellnessdag wel weer gladgestreken. Blijkbaar hadden mijn innerlijk en uiterlijk genoeg veerkracht om de boel te herstellen, ik werd vaak jaren jonger ingeschat dan ik werkelijk was. Een keer zelfs 12 jaar. Nu is dat natuurlijk totaal onbelangrijk, maar toch genoot ik er stiekem best van.

Toen ik echter halverwege m’n veertiger jaren een opeenstapeling van tegenslagen te verduren kreeg en er weinig ruimte was om op adem te komen was er bijna geen houden meer aan. In een tijd van een jaar of vier was ik er zeker 10 jaar ouder uit gaan zien. Het maakte me verdrietig dat de narigheid in m’n gelaat was gegroefd en mijn huid was onrustig, vlekkerig en dof. Ook waren er duidelijk rimpels rondom mijn mond, een erfenisje van het roken van voorheen. Het lukte me maar een heel klein beetje om met kunst en vliegwerk de boel op te kalefateren. Van lieverlee nam het make-up gebruik steeds meer toe maar tobberigheid kun je slechts deels camoufleren. Een klein wondertje leek me nodig om weer op m’n oude ik te gaan lijken, maar ik geloof niet zo in wonderen.

Hoogste tijd dus om professionele hulp in te schakelen. De schoonheidsspecialiste waar ik ooit kwam was allang gestopt, anderen waren druk of hun producten spraken me niet aan. Juist toen ik op zoek ging, schreef Inge over QMS en dat zij met die producten ging werken. Naast alle vertrouwen in de deskundigheid van Inge sprak ook het verhaal van QMS me aan. Géén chemische peelings, eigenlijk geen enkel product dat iets uit je huid haalt. Dit werkt zuiver met verantwoorde producten die toevoegen wat een de huid van een 40+ ontbeert. De afspraak was snel gemaakt en eerlijk gezegd, mijn verwachtingen waren hoog gespannen, ondanks dat ik besefte dat dit een pittige opgave was.

Mijn verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt. Al direct na de eerste behandeling voelde mijn huid fijner aan en zag er frisser uit. Wow, is het dan toch een wondertje? Zoals gezegd, ik geloof niet in wonderen, hier lag natuurlijk ook een taak voor mij. Inge is een prof, maar ik kan natuurlijk niet van haar verwachten dat zij kan toveren (al komt het best dichtbij!) Er is uiteraard ook een taak voor mij weggelegd, een mooie huid begint bij jezelf.  Een schoonheidsspecialiste kan natuurlijk niet wegtoveren wat jij jezelf aandoet met voeding, alcohol en feestjes, it takes two to tango.

Ik besloot het drie-stappenplan te gaan doen en begon thuis dagelijks de producten te gebruiken. De resultaten motiveren me om het met enige discipline te doen, je hebt eer van je werk. Het kost overigens nauwelijks moeite. Binnen enkele weken zag ik zelf dat de narigheid niet meer zo in m’n gezicht gegroefd stond en werden de scherpe trekken en rimpels milder. Niet lang daarna ging het mensen om mee heen opvallen dat mijn huid er veel beter uitzag.

Nu, na zo’n 5 maanden is er al een groot verschil en kijk ik met nieuwsgierigheid naar wat er samen met Inge nog aan resultaat te behalen is. Ik noem de QMS en Inge gekscherend ‘mijn strijkbout’. Daarmee doe ik haar natuurlijk te kort want ze is zoveel meer dan dat. Ik ben een dankbare en gelukkige klant!

Annet van Dasler